2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι για τη Θρονική γιορτή

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Πατριαρχική και Συνοδική Θ. Λειτουργία αυτή την ώρα στο Φανάρι, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Η Μεγάλη Εκκλησία γιορτάζει τη Θρονική της εορτή.
Της Θείας Λειτουργίας, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συλλειτουργούν τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Βασίλειος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου.


Στην Θρονική εορτή της Μητρός Εκκλησίας παρίσταται και επίσημος αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ως είθισται, υπό την ηγεσία του Καρδιναλίου Kurt Koch, νέου Προέδρου του Ποντιφηκού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητος των Χριστιανών.